Начало Общество Здраве Доказано: Соковете от арония и нар – защита и превенция срещу коронавирус

Доказано: Соковете от арония и нар – защита и превенция срещу коронавирус

Доказано: Соковете от арония и нар - защита и превенция срещу коронавирусГрупа учени от Института по молекулярна вирусология към Медицинския център на Университета в Улм съобщиха за откриването на естествен продукт, способен да потисне до 97% от коронавирусните патогени в организма. Те публикуваха статията си в медицинския интернет портал bioRxiv, пише РИА Новости.

Учените предполагат, че респираторните вируси (какъвто е предаваният по въздушно-капков път коронавирус), заразяват първо човешкото гърло. По време на проучването те открили, че сокът от арония и зеленият чай имат вирусиден ефект.

Експертите успяха да установят, че аронията потиска с 97% активността на SARS-CoV-2 и още по-ефективно грипния вирус.

Учените също така са установили, че сокът от нар може да потисне до 80% от патогените на коронавируса. Според тях други естествени сокове и зелен чай могат да намалят развитието на болестни състояния след заразяване с коронавирус или сезонен грип, тъй като създават киселинна среда и съдържат растителни полифеноли, които имат отрицателен ефект върху вирусите.

Източник: БГНЕС

Още по темата:

Който пие вино и сок от АРОНИЯ отстранява опасността от инсулти, инфаркти, алергии, ракови заболявания, снижава кръвното налягане, снижава кръвната захар, укрепва съединителната тъкан, пази от вирусни заболявания. ВИРУСИ? Където има АРОНИЯ, там няма вируси!

Наскоро в проучване германски учени установиха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат значителни антивирусни ефекти срещу вируси и грип.
Смес от сок от арония и вода, когато се използва за изплакване на гърлото, унищожава 97% от коронавируса в устната кухина само за пет минути.
Според техните открития предотвратяването на първоначалната инфекция или намаляването на концентрацията на вируса в носната и устната кухина може да намали разпространението и да облекчи симптомите в белите дробове.

Аронията е доказано най-силният природен антиоксидант, тонизира организма, възвръща жизнените сили, помага срещу нервни разстройства и преумора, стимулира възстановяването на мускулната и костната тъкан, подобрява обмяната на веществата и храносмилането, пречиства черния дроб. Тя се ползва и за профилактика срещу мозъчен инсулт, инфаркт и други болести на сърдечно-съдовата система, но помага и в рехабилитацията на пациенти, преживели тези тежки заболявания. Силно повлиява възстановяването след химиотерапия при пациенти с ракови заболявания. Плодовете на растението съдържат йод, хлорогенова и фенолкарбонова киселина и се препоръчват при заболявания на щитовидната жлеза.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР