Начало Туризъм На море Изключителна рядкост на наш плаж, спасител не повярва на очите си! Дано...

Изключителна рядкост на наш плаж, спасител не повярва на очите си! Дано да е добра поличба. СНИМКИ

Изключителна рядкост на наш плаж, спасител не повярва на очите си! Дано да е добра поличба. СНИМКИ„Вървях по тази пътека към плажа и първо видях как се разлетяха две, три врабчета и ми направиха впечатление. Погледнах към храста и видях едно бяла врабче. Мисля, че появата му е поличба за здраве! Свързвам го с белите лястовици!, разказа спасителят Радослав Бориков.

По-късно станало ясно, че белите врабчета всъщност са три. Те са били забелязани от почиващи и рибари в района на къмпинг „Златна рибка“ в Созопол. Бялото врабче е изключително рядка мутация в природата. От БДЗП твърдят, че да се видят три екземпляра наведнъж е почти невъзможно.

„Вероятно са изтървани някакви хибриди домашно произведени, но нека да оставим на хората положителната нагласа, че бялата птичка им носи щастие и късмет, още повече, че са три – утроен късмет и здраве!“, поясни Радослав Молдовански от БДЗП – Бургас пред БГНЕС.

За спасителя Радо обаче птицата е бяло врабче и е наслука за сезона по морето. „Аз просто не вярвах, че ще видя бяло врабче! Как няма да се зарадвам, това е чудо“, сподели той. /plovdiv24.bg

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР