Начало Туризъм На море Кой каза, че няма хора на нашето море? Созопол се пука по...

Кой каза, че няма хора на нашето море? Созопол се пука по шевовете! СНИМКИ

Кой каза, че няма хора на нашето море? Созопол се пука по шевовете! СНИМКИКой каза, че няма хора на нашето море? Сезонът в един от южните ни курорти – Созопол, се пука по шевовете, информира GLAS.bg.

Пешеходните зони са пълни с туристи, а на топ плажовете около Созопол и Черноморец шезлонгите са резервирани още от сряда, установи наши проверка.

„Най-силно присъствието на туристи се усеща от петък до неделя, но тази седмица хора имаше и в делничните дни“, хвалят се собственици на ресторанти.

„Мислихме, че сезонът ще е пълен провал, но се налага да отказваме резервации, защото сме пълни“, споделиха за GLAS.bg от управата на един от известните комплекси в курорта.

Красивите плажове на хилядолетния град са пълни с летовници. В петък и свободната, и безплатната зона на Созопол – централен бяха пълни. Подобно е положението и на плажовете на Буджака и Златна рибка. Гостите са изцяло български туристи и рядко румънски граждани.

Това е глътка въздух за хотелиери и ресторантьори, които се надяват да спасят сезона.

Трафикът към цялото Южно Черноморие е изключително интензивен, още по обед се образуваха колони от автомобили. Освен към Созопол, туристите се отправят и към Царево и Приморско.

За разлика от Южното Черноморие, курортите на север не се радват на толкова голям интерес.

Кой каза, че няма хора на нашето море? Созопол се пука по шевовете! СНИМКИКой каза, че няма хора на нашето море? Созопол се пука по шевовете! СНИМКИ

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР