Начало Туризъм На море Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита...

Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита за плаж в Гърция

Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита за плаж в Гърция Родното Черноморие е за предпочитане пред гръцкото море – в това е убеден пловдивчанинът Венцислав Костов, пише Марица.бг.

Вместо да последва примера на много нашенци и да потегли към Маказа, пловдивчанинът е избрал да отпраши към Приморско. Ето коментара на Венци за предимствата на българското море, подкрепен със снимки от приятната почивка:

„Както всяка година, така и тази избрах родното Черноморие. Нали съм си скучен, наивен и задръстен, та избрах отново традиционното – Приморско. Пътуването ми отне три часа спокойно шофиране, дори при спазване на ограничението по „третокласния път“ от Чирпан до Стара Загора.

Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита за плаж в Гърция

В самия курорт веднага правят впечатление пустите улици. Е, аз се зарадвах – пълна почивка и много места за паркиране. Така стигнах до хотела – три звезди с басейн на покрива. Нощувката се оказа 9 евро на вечер, а за моя изненада имаше и включена закуска.

Мерките също правят впечатление, постоянна дезинфекция, стая за карантина, затворени билярдни маси и т.н.

Момичетата на рецепция ме заблудиха, че всъщност са собственици на хотела, но после, след като разговаряхме, се оказа, че работят от дълги години тук. Грижеха са за хотела и туристите като за нещо свое. Казаха ми, че работят с български туристи само в началото и края на сезона. През другото време хотелът се посещава от чехи, които тази година са го резервирали от първи юли. Реших да проверя тези „будали“ чехите какво мислят за хотела. Коментарите бяха – „отлично обслужване“, „хотелът е за пет звезди“. Всички бяха от този род. Направо не вярвам как тези европейци си причиняват да почиват в най-кошмарното обслужване, на фекалното море и плаж с алчни концесионери.

Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита за плаж в Гърция

Мога да продължа с иронията, но може да ме нападнат чакащите на опашката за Гърция. Затова ще споделя и за плажа. Почти празен, чист, кристална вода. Чадър и шезлонг по 2,50 лева на Северния плаж. Всъщност за 5 дни никой не дойде да таксува за ползването им, но това бяха цените, изписани на табелите. Барът на плажа – фрапе от 3 лева, бира – 3 лева, голяма минерална вода – 2 лева. Е, не е като на гръцкото море кафе за 3 евро и да получиш чаша чешмяна вода, но може и да ги стигнем. Не е и тесният каменист плаж в курортите от Северна Гърция, но тук ставам пристрастен и ще загубя обективност.

Едва 30% от заведенията из курорта бяха отворени, но всички келнери в тях те караха да се чувстваш специален. Въпроси от типа дали всичко е наред, имаш ли нужда от нещо, те размекват. Наясно съм, че това не е типично за нас българите, но е радващо, че се забелязва, макар и провокирано от слабия сезон и кризата.

Нашенец показа страхотни впечатления от почивката си в Приморско и разби мита за плаж в Гърция

Като извод ще завърша, че колкото и да е модерно, не бих избрал гръцкото пред българското море. Но вие събирайте доматите, чубрицата и наденицата и бързо там – чакат ви.

П. С. За тези, които ще използват епитети срещу мен – почивал съм в западните Балкани на Адриатическо море, в южните ни съседки, на по-екзотични места извън Европа и мога да кажа, че обслужването ни е в пъти по-добре от въпросните страни. Направете и вие сравнението, преди да оплюете родното море, както всичко родно напоследък.“

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР