Начало Успели българи Талантливите деца на България Българче спечели $115 000 с есето си! Ето вдъхновяващата му история

Българче спечели $115 000 с есето си! Ето вдъхновяващата му история

Българче спечели 5 000  с есето си! Ето вдъхновяващата му историяБългарско момче спечели стипендия в размер на 115 000 долара, след като изпрати трогателното си есе.

Стипендията е осигурена от BulRA, със съдействието на ASSIST и HMC. В есето си младия българин разказва за себе си и за житейския си опит до този момент. Историята на Калоян Първанов от Монтана е изпълнена с интересни случки, които карат човек да се замисли за това, което може да направи за себе си и другите.

Есето разказва за пътя на един млад човек към себепознанието и откриването на призвание. Той разказва за спортните си успехи в сферата на плуването, футбола и шаха, но споделя, че оставя спорта за хоби, защото усеща, че това не е неговия път.

По думите на момчето намирането на призвание започва, когато със свои съученици посещава дом за деца с умствени увреждания в Монтана. Посещението им е имало за цел да накарат децата да се почувстват по-близо до природата.
Оказва се, че децата в дома се радват много на посещението и учениците правят няколко такива, след които авторът на есето се убеждава, че иска да се занимава с дейност, която да помага на хората.

След това момчето се запознава отблизо с работата на майка си, която е медицинска сестра и баща си, който е зъболекар и осъзнава, че те полагат много грижи за хората.
Така се ражда мечтата му да стане доктор по медицина. Причината да опише всичките си преживявания в есе е желанието му да спечели стипендията, за да може да получи висококачествено образование и да започне да практикува професията, която ще му донесе удовлетворение и чрез която ще помага на хората.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР