Начало Култура Кино Смях до сълзи! Нощта на шоуто, Чарли Чаплин, Edna Purviance (1915) ВИДЕО!

Смях до сълзи! Нощта на шоуто, Чарли Чаплин, Edna Purviance (1915) ВИДЕО!

Смях до сълзи! Нощта на шоуто, Чарли Чаплин, Edna Purviance (1915) ВИДЕО!Когато си гениален, когато си чешит и когато си роден да си само на сцената – това са малко от думите, които могат да опишат този неповторим комик в този спектакъл на Смеха. Да бъдеш едновременно джентълмен, културен господин и кавалер е сериозно предизвикателство както в живота, така и на сцената. Сцената и живота се оказват тесни и досадни за такива гении.

Трудно е в живота и хора с описаните по-горе качества трудно си намират място. Живота ги подхвърля от място на място и са длъжни да се борят и бият, за да може да оцелеят. Оцеляват както тираните, така и великите комици…Какво са пред тях културните правилници за прилично държане в театъра и дребните проблеми. Гении като Чаплин има решение на всеки проблем по начин, който може да му завиди всеки актьор. Защо ли? Единствено и само заради нейно величество – публиката. Тя решава кой да аплодира в края на представлението. А когато си актьор – в една зала с Чарли, когато тази зала е театър, то тогава ти си на изпит пред самия Чаплин, а това означава, че трябва да си равен или по-добър от него, защото в крайна сметка печели този, който успее да разсмее публиката.

A Night in the Show, Нощта на шоуто е 12-ти филм на Чарли Чаплин за Essanay. Тя е направена в Majestic Studio в Лос Анджелис есента на 1915 г. Чаплин играе две роли: един, както г-н Pest и един като г-н Rowdy.

Видео:

Филмът е създаден от работа на сцена Чаплин от пиеса, наречена Mumming птиците (известен още една нощ в един английски Music Hall в САЩ) с Карно компания от Лондон. Чаплин извършва тази игра по време на американските си обиколки с Фред Карно компания и решава да предяви част от тази игра на филма си работа. Edna Purviance играе второстепенна роля като дама в публиката.

В ролите: Чарлз Чаплин – Г-н и г-н Pest Rowdy
Edna Purviance – Lady в оборите с мъниста
Шарлот Mineau – Lady в оборите
Dee Lampton – Fat Boy
Лео White – французин / Negro в Балкон
Уесли Ruggles – вторият човек в Балкон
Front Row Джон Ранд – диригент на оркестъра
Джеймс Т. Кели – тромбон Player и Singer
Пади Макгуайър – Feather Duster / кларинет Player
Май Бяла – Fat Lady и змиеукротител
Филис Алън – Lady в аудиторията
Фред Goodwins – Gentleman в аудиторията
Чарлз Inslee – Tuba Player

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР