Начало Общество Къща за 1 евро на Средиземно море? Вижте къде се продават…

Къща за 1 евро на Средиземно море? Вижте къде се продават…

Къща за 1 евро на Средиземно море? Вижте къде се продават...Самбука е поредното италианско село, което предлага къщи на смешна цена

Къща на Средиземно море, с винени лозя и романтични плажове. Едва ли има някой, който поне веднъж в живота си да не е мечтал да живее на такова място. Дори да не сте много богати може да си го позволите, благодарение на политиката, която водят италианските власти за населяване на обезлюдени села. Самбука е поредното село, което се опитва да привлече нови жители, като им продава къщи срещу символичната сума от 1 EUR, информира сайта факти.бг.

Селцето се намира в южната част на остров Сицилия, известна още като „земен рай”. Въпреки невероятната природа жителите му са предпочели да се преселят в големите градове.

Както в повечето случаи, така и тук местната власт има определени изисквания към купувачите. Те трябва да инвестират в имота минимум 15 000 EUR в рамките на 3 години. Парите трябва да бъдат изразходвани за реновиране на къщите. Новите собственици също така трябва да платят и депозит от 5000 EUR. Той ще им бъде върнат след завършване на ремонта. Това се отнася за имоти с площ от 40 до 150 кв.м.

Къща за 1 евро на Средиземно море? Вижте къде се продават...„За разлика от другите градове, които обявяват подобна политика, тук местната власт притежава всички къщи, обявени на цена от 1 EUR. Не се явяваме посредници между старите собственици и купувачите. Ако някой прояви интерес, може веднага да се сдобие с имота“, казва заместник-кметът на Самбука, Джузепе Качиопо.

1 КОМЕНТАР

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР