Начало Общество За жената Ако се държите по тези 10 начина към вашите деца, бъдещето на...

Ако се държите по тези 10 начина към вашите деца, бъдещето на човечеството ще е в сигурни ръце

Ако се държите по тези 10 начина към вашите деца, бъдещето на човечеството ще е в сигурни ръцеДа отглеждаме децата в модерната среда може да бъде стресиращо и да бъде трудно. Но наистина смятам, че трябва да се счита за чест и удоволствие от всички възрастни, които биха могли да повлияят на децата по някакъв начин, независимо дали сте чичо, родител или само приятел на семейството, вашата собствена енергия и как я проектирате върху децата ще има дълготраен ефект върху тях.
Аз по никакъв начин не казвам, че всички възрастни трябва да следват определен лист от правила за да имат позитивно влияние върху децата, но съм сигурна, че много от тези подточки ще резонират с вас и се надявам, че това ще е просто като внимателно подсещане, че нашите деца са нашето бъдеще и бъдещето на планетата е също в техни ръце.

1.Извинявайте се на децата, когато сте сбъркали.
2.Не приемайте автоматично, че сте по-умни от едно дете просто защото сте по-големи на години.
3.Кажете благодаря на децата, когато те направят нещо за вас или другите.
4.Приемете, че сте направили грешка и кажете че сте я направили пред детето
5.Слушайте децата. Никога не ги игнорирайте.

6.Със сигурност поставете граници на приемливо поведение.
7.Водете с пример.
8.Учете и практикувайте състрадателност, доброта и любов.
9.Обяснете им, че действията имат последствия, добри или лоши.
10. Радвайте се да ги гледате и да се грижите за тях. Радвайте се на удоволствието в привилегията и отговорността да имате възможност да ги напътствате и да ги оформяте в това да бъдат отговорни и добре балансирани възрастни.

Сега нека отново да затвърдя, че този лист от правила трябва да бъде възприеман по-лековато и в никакъв случай не е направен да съди родителите или да подставя под въпрос вашите умения като пример за децата. Надявам се да харесате подточките и да се съгласите с тях. Ако това е така, моля споделяйте ги с надежда, че те ще бъдат като напомняне за другите.
С любов и благодарност.
Моля споделяйте с вашето семейство и приятели.

Източник: Чуждоземец

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР