Начало Общество Новини Българин направи сравнение: Показа какво може да си купи от „Лидл“ за...

Българин направи сравнение: Показа какво може да си купи от „Лидл“ за близо 24 паунда в Англия / СНИМКИ

Българин направи сравнение: Показа какво може да си купи от "Лидл" за близо 24 паунда в Англия / СНИМКИСънародник направи сравнение между България и Англия и показа във Фейсбук реалната картина – какво може да си купи за 23,60£.

От публикацията му разбираме, че е вдъхновен от новината, с която ви запознахме преди няколко дни за българка, която живее на Острова и снима с телефона си в магазин на популярна хранителна верига. Тя показа на всички нас, живеещи в България, какви са цените на хранителните продукти в Англия.

Ето какво разкри българина във Фейсбук:

„Защо съм в Англия?? При (минимална) заплата /5дни в седмицата по 8 часа/ в Англия 1500 паунда’ какво купувам! (минимална). Да приемем (средна) заплата в България 1500 лева колко струват тези продукти? (средна). Лидъл Англия и Лидъл България.

Не съм подбирал продуктите, защото рядко влизам в Лидъл.

Видях клипа на една жена в интернет за краставици, домати, масло и още други неща, та случайно и аз“.

„Виждам,че на храните няма ДДС,това автоматично прави +20% в България …но в България имаме много хрантутници! В Германия е 7% и цените са почти същите като на този касов бон!“, споделя в коментар под публикацията друг клиент.

„Много тъжно е всичко…като имаш в предвид, че в момента цените в Лидл са се повишили. Аз пазарувам редовно и има завишение. И най-скъпото, което си купил е Гавискона, а не храната…“, коментара друг човек.

Българин направи сравнение: Показа какво може да си купи от "Лидл" за близо 24 паунда в Англия / СНИМКИ

Българин направи сравнение: Показа какво може да си купи от "Лидл" за близо 24 паунда в Англия / СНИМКИ

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР