Начало Общество Любопитно Тарикати продават имоти на космически цени, идиоти ги купуват

Тарикати продават имоти на космически цени, идиоти ги купуват

Тарикати продават имоти на космически цени, идиоти ги купуватИмотна оферта от България на абсурдна цена…

Къща в Сиена, Италия, се продава за 95 хил. евро. Тя се състои от 3 спални, кухня, хол с камина, баня с тоалетна, изба, тераса 30m² с красив изглед. На 95 км е Флоренция, а на 50 км – Средиземно море. Къщата е обзаведена перфектно, по стените са подредени оригинални картини.

Подобно е положението с цените във Франция, Испания, Португалия, Германия. В съседна Турция се продават чудесни имоти и жилища почти на половина по-евтини от подобни в България. В добър квартал на Истанбул напълно обзаведен апартамент от 245 кв. м. в затворен комплекс се продава за 213 хил. евро.
В Гърция цените са сходни с тези у нас, но предлаганите имоти като качество и месторазположение са далеч по-привлекателни.

Жилище до Сиена, Италия, което е 120 кв. м. се предлага за 135 хил. евро.

Някакви идиоти, които пълнят медиите с платени участия и публикации, ни манипулират, как цените у нас скачали като ужилени заради войната в Украйна, инфлацията, поскъпване на някои строителни материали и пр. Това сигурно го има, но далеч не и в размера, за който ни говорят наглеците от строителния бранш и агенциите за имоти. Картелът е очевиден. Изкуствено поддържат високи цени, на хората се внушава, че е най-добре по време на криза да инвестират в недвижими имоти. Никой не говори за ниското качество на изпълнение, за скапаните материали, вложени в строителството, за калпавото проектиране и изпълнение, за неуредиците по собствеността, тежестите на строителни фирми и фирми продавачи.

Дори в САЩ, в големи градове или в квартали и селища до тях се продават перфектни къщи и имоти с всички възможни екстри и обзавеждане на цени от 60 до 300 хиляди долара. На такава цена в България се предлагат истински съборетини, къщи с клозети на двора, незавършени жилища в големите градове и прочие имотни недоразумения.
Лъжат ни! Но не са виновни строителите и търговците, част от които от години са в средичките на милионерите и олигарсите, а всички наивници, които теглят кредити като малоумни, продават каквото имат в провинцията на безценица и купуващи каквото им попадне в София, само и само да станат столичани или да осигурят следващите поколения. Страшна простотия и примитивизъм.
В сегашната криза тарикатите продавачи, ще изпързалят идиотите купувачи – едните ще трупат пачки, другите ще плачат и ще са роби до гроб.
Трябва малко и акъл.

Източник: Frognews

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР