Начало Общество За жената Докато съм жива, ще го прегръщам !

Докато съм жива, ще го прегръщам !

Докато съм жива, ще го прегръщам !
Постът ми е във връзка с коментар на една непозната: „Не прегръщай толкова сина си, ще го разглезиш! Момчетата не се глезят!“

Нека да обясня на тази жена. Прегърнах за първи път сина си, когато се роди и беше ей-такъв – от пръстите на ръцете до лакътя ми. После го прегръщах цяла година почти непрекъснато – и когато плачеше, и когато не плачеше, и когато го хранех, и когато просто го мъкнех с мен из къщата, докато си вършех безкрайните задължения. Прегръщах го и като се научи да ходи – и не само, когато падаше и плачеше, а и когато си играеше и се смееше. Прегръщах го през годините му в детската градина, когато го изпращах и когато го посрещах, докато ми разказваше за преживяванията си, докато му приготвях вечерята, докато го приспивах.

Сега е вече ученик и много често не му е изобщо до мен, но аз се навирам в стаята му и го прегръщам. Постоянно. Ще стане тийнейджър, ще си сложи слушалките в ушите, качулката на главата и ще гледа в другата посока като ме види, но аз ще се хвърлям на врата му и ще го прегръщам. Ще разбивам вратата на заключената му стая и ПАК ще го прегръщам.

Като се ожени, ще използвам всеки момент, в който го видя, за да го прегръщам. /и жена му също ще прегръщам, ако ми разреши/ Като остарея, и той идва да ме види, ще съм винаги чиста, нагласена, с прическа и хубави дрехи, за да му е приятно, когато го прегръщам.

Ще прегръщам сина си, непозната госпожо, дотогава, докато ръцете ми имат способността за това.
Защото само така той ще се научи да прегръща света!!!

Кремена Ненкова, Фейсбук

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР