Начало Общество Здраве Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които...

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличат

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатПриродата ни, безспорно е богата – дарила е земята ни с изобилни и разнообразни храни, растения, които приемаме като дар. Често, обаче забързани в ежедневието си не обръщаме кой знае какво внимание на техния вид, свойства и най-важното тяхно качество – да ни лекуват без дори да подозираме.

Тяхната форма едва ли е случайна и по-скоро има вграден код, който да ни подскаже, че растението много прилича на определени органи от тялото ни, за които то е полезно.

Орехът прилича на  мозъка и подобрява паметта

Ядките на ореха много приличат на мозъка. Орехът наподобява много формата на лявата или дясната хемисфера на мозъка.

И за това  не е изненада, че орехите се наричат ​​“храна за мозъка“. Имат високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които помагат за подобряването  на мозъчната функция.

Морковът е полезен за зрението и прилича на око

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличат

Отрежете кръгче морков, вгледайте се отблизо и ще забележите, че прилича на око. Но освен че изглеждат като око, морковите са и много полезни за здравето.

Те са пълни с витамини и антиоксиданти, като бета каротин, който увеличава шансовете за предотвратяването на макулната дегенерация, основната причина за загубата на зрението при възрастните хора.

Целината наподобява кости, полезна е за заздравяването им

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличат

Дългите стъбла на целината изглеждат точно като костите, но те ​​също така са и полезни за тях.

Целината е много богат доставчик на силиций, който придава здравина на костите. Има едно уникално съвпадение между целината и костите, а това е, че и двете съдържат по 23% натрий.

Авокадо  има прилика с матката и се препоръчва за репродуктивното здраве на жената

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатФормата на круша, която има авокадото, наподобява матката и подпомага репродуктивното здраве.

Авокадото е добър източник на фолиева киселина, а чрез нея се намалява рискът от цервикална дисплазия, което е преканцерозно състояние.

Мидите наподобяват тестисите и подобряват качеството на спермата

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатДосегашните проучвания, направени от  холандски учени, показват, че диетата с фолиева киселина и цинк, нещо, което е в големи количества при мидите, значително добре влие за подобряването на качеството на спермата при мъжете.

Мидите са известни и като един от афродизиаците, които подобряват сексуалното желание.

Грейпфрутът пази  гърдата от развитие на рак

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатСходството между тропически плодове, като лимон и грейпфрут, и гърдите не е случайно.

Грейпфрутът съдържа вещества, които се наричат ​​лимоноиди, които са се доказали в подтискането на развитието на рак при лабораторни животни.

Доматът  е като сърцето и го предпазва

 

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатОтрежете парче домат и ще забележите, че той има камери, които приличат на структурата на сърцето. Изследванията са установили, че поради наличието на ликопен в доматите, има намален риск за сърдечно-съдови заболявания при хората, които ги консумират в големи количества. Приготвени на салата със зехтин и авокадо, увеличават десетократно възможността за усвояването на ликопена от тялото.

Червеното вино наподобява кръвта

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличат

Червеното вино (макар и да не е растение – е продукт, който се добива от гроздето), което е богато на антиоксиданти и полифеноли, включително и ресвератрол, изглежда като кръв. Когато изпиете чаша червено вино, вие се предпазвате от LDL-холестерола, който може да предизвика заболяване на сърцето. Също така виното намалява риска от орбазуване на съсиреци и така ни предпазва от инсулт и сърдечни заболявания.

Джинджифилът прилича на стомаха

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатВсеки, който някога е имал проблеми със стомаха, и е ползвал джинджифил, знае за противодействието и за ефектите му.

Той прилича на храносмилателната система. Джинджифилът има способността да предотвратява гаденето и повръщането.

Сладкият картоф се оприличава на панкреас

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатСладкият картоф има прилика с панкреаса, а също така е и мощен антиоксидант, който предпазва всички тъкани в тялото, включително и панкреаса, от всякакви вредни влияния, свързани с рак или стареене.

Гъбите и ухото

Невероятната мощ на природата: Храни и растения лекуват човешките органи на които приличатРазрежете гъба печурка половината и ще забележите колко много прилича на човешко ухо. Гъбите подобряват слуха и са едни от малкото храни, които съдържат големи количества витамин D, който е важен за здравето на костите, дори дребните, които се намират в ухото. / e-zdravey.com

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР