Начало Общество Здраве Молба за покупка от Одрин изуми хората. Оказа се, че е реална

Молба за покупка от Одрин изуми хората. Оказа се, че е реална

Молба за покупка от Одрин изуми хората. Оказа се, че е реална
снимка на турска аптека от Фейсбук

Здравейте спешно ми трябва нурофен! Ако някой пътува до Одрин, моля да ми вземе! Благодаря„. Тази молба в групата ,,На пазар в Одрин“ сериозно разгорещи коментарите в социалната мрежа.

Докато едни потребители на Фейсбук питат дали това е шега и как изобщо е възможно подобно нещо да бъде публикувано там, други търпеливо поясняват, че въпросното лекарство в момента много трудно се намира у нас.

Ето и част от коментарите под поста:

„На всички коментиращи, че и в нашите аптеки има. Не знам дали сте наясно, но в момента нурофен за деца се намира много трудно в БГ аптеките. А самото дете може да понася само това лекарство“.

„Дайте на детето обикновен български парацетамол, сироп за деца!“

„А дали сте запозната, че е изчезнал от нашите аптеки, както и други лекарства. Не е проблема в цената. Просто го няма. Не коментирайте ей така“.

„В сайта на „Гален“ виждам 13 вида нурофен, че са и на промоция, а да не говорим, че основната съставка е ибупрофен и има десетки разновидности този прословут нурофен. Ако не намирате в най-близката Ви аптека, питайте с какво да го замените. Несериозно е да се търси по спешност нещо толкова достъпно“.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР